loggaförslag_50x900_R49_G49_B49

Din väg till körkortet

1. Du börjar med att ansöka om ett körkortstillstånd. Detta gör du enkelt via http://www.korkortsportalen.se/. Syntestet kan du göra hos oss.

2. När du har fått ditt körkortstillstånd (giltigt i 5 år) kan du skriva in dig på trafikskolan. Här hjälper vi dig med att planera din utbildning samt ger dig stöd och råd i hur du bäst tar ditt körkort för bil.

3. Vill du övningsköra privat måste du gå en introduktionsutbildning.

4. Innan du utför kunskapsprovet och körprovet måste du har genomgått riskutbildningarna.

5. Vid bokning av prov så bokas ett sammanhängande prov. Det innebär att du först genomför ett kunskapsprov och oavsett resultat så genomför du ditt körprov inom två veckor. Vid ett godkänt prov så har du två månader på dig att klara det prov du misslyckats med. 

6. Körprovet genomförs i trafikskolans bil om det är vi som bokar provet. Väljer du att boka ditt prov själv genomför du körprovet i Trafikverkets bil. Vill du kan din lärare följa med i bilen under uppkörningen.

Vår uppgift är att utbilda dig så att du blir en så säker och ansvarsfull förare att du uppfyller kraven i Trafikverkets kursplan. Du lär dig även att köra på ett ekonomiskt och miljövänligt sätt.