loggaförslag_50x900_R49_G49_B49

Din väg till körkortet  - Personbil

1.  Du börjar med att ansöka om ett körkortstillstånd. Du ansöker enkelt hos Transportstyrelsen. Det obligatoriska syntestet kan du göra hos oss.
2.  När du har fått ditt körkortstillstånd (giltigt i 5 år) kan du skriva in dig på trafikskolan. Här hjälper vi dig med att planera din utbildning samt ger dig stöd och råd i hur du bäst tar ditt körkort.
3.  Vill du övningsköra privat måste du gå en introduktionsutbildning. Tänk på att din handledare också måste ha genomfört samma utbildning. Ett handledartillstånd är giltigt i fem år sedan måste det förnyas.
4.  Parallellt med körningen så läser du också teori. Har du köpt något av våra paket ingår onlineböcker och en personlig sida hos Elevcentralen för att kunna göra tester via nätet. Din lärare håller alltid uppsikt över dina resultat och ger dig det stöd du behöver för att uppnå de mål som krävs för att få skriva kunskapsprovet.
5.  Innan du utför kunskapsprovet och körprovet måste du har genomgått riskutbildningarna som består av två olika kurser - riskettan och risktvåan. Riskettan kan göras när som helst under utbildningen medan risktvåan (halkbana) görs i slutet.
6.  Vid bokning av prov kan du välja om du vill boka teoriprov själv eller via skolan. Du måste alltid genomföra ett kunskapsprov först och detta måste vara godkänt innan du får köra upp. Ett godkänt teoriprov är giltigt i fyra månader.
7.  Körprovet genomförs i trafikskolans bil om det är vi som bokar provet. Väljer du att boka ditt prov själv genomför du körprovet i Trafikverkets bil. Vill du kan din lärare följa med i bilen under uppkörningen.

Vår uppgift är att utbilda dig så att du blir en så säker och ansvarsfull förare att du uppfyller kraven i Trafikverkets kursplan, vi ställer därför höga krav på dig innan du får göra dina prov. Du lär dig även att köra på ett ekonomiskt och miljövänligt sätt.