loggaförslag_50x900_R49_G49_B49

CSN körkortslån

Sedan september 2018 är det nu möjligt, under vissa förutsättningar, att finansiera sin körkortsutbildning med hjälp av ett CSN-lån. Ett grundkrav är att du ska vara inskriven hos arbetsförmedlingen. 

För att göra det enkelt för dig så har vi tagit fram ett speciellt CSN-paket som är uppdelat i tre delar, en för varje utbetalning. 

Skulle det vara så att lektionerna inte räcker till och du behöver mer utbildning så måste detta hanteras utanför CSN-lånet då detta har ett tak på 15 000 kr. 

1.  Tala med din kontaktperson på arbetsförmedlingen och fråga om det är möjligt för dig att bli godkänd för ett CSN-lån. Du kan också ansöka direkt här.
2.  När du blivit godkänd och fått dina papper hemskickade kommer du till oss så skriver vi in dig. Tänk på att du måste ha ett giltigt körkortstillstånd för att vi ska kunna skriva in dig!
3.  Skicka in det papper som du fått från CSN att du blivit inskriven hos trafikskolan och du begär din första utbetalning (5000 kr). Enklast är om du anger ditt bankkonto så får du pengarna direkt på ditt konto. Gör du inte det så får du hem en postavi så du kan hämta ut pengar hos ombud.
4.  När du fått pengarna kommer du till oss och betalar för paket nummer ett. Detta kostar exakt 5000 kronor och vi kan påbörja din planering. Vi rapporterar också till CSN att du påbörjat din utbildning.

Paket 1: 6 körlektioner, Teoripaket, Risk 1.
5. När paket 1 närmar sig sitt slut planerar vi in paket 2 och vi registrerar detta till CSN. Du kommer då få din andra utbetalning på 5000 kr.

Paket 2: 6 lektioner, Risk 2 (halkbana).
6.  När paket 2 nästan är färdigt rapporterar vi in paket 3 och registrerar till CSN. Du får därefter din sista utbetalning på 5000 kr.

Paket 3: 8 körlektioner, Uppvärmning samt hyra av bil (uppkörningen).