loggaförslag_50x900_R49_G49_B49

Vägen till körkortet - Del 1: Välkommen!

Hej. Jag som poserar så där trevligt bredvid trafikskolebilen på bilden här intill heter Jakob Svärd. Jag är 28 år gammal, bor i Västerås och har till sist bestämt mig för att genomföra någonting som jag har skjutit på framtiden allt för länge – jag, som aldrig kört en enda meter i en bil, ska ta körkort.

Efter åratal av att ha blivit skjutsad av mina vänner och familj – till konserter, badutflykter och allt annat som man i regel behöver bil för att transportera sig till – är det inte bara min omgivning som har tröttnat på min situation. Jag har också tröttnat.
 
På att ordet ”storhandla” alltid varit synonymt med att släpa hem hundrakilosmatkassar längs med trottoaren. På att inte kunna ställa upp och köra en endaste liten bit av vägen när jag och min sambo ska till sommarstugan på Öland. Och sist men inte minst på att försöka transportera hem ett gäng nya bokhyllor från IKEA – med buss. Det där går inte längre. Så jag måste lära mig att köra.

Om ett par år kommer jag med stor sannolikhet att ha barn att skjutsa till och från olika aktiviteter. Kanske bor jag i ett hus på landet och får då en bit att åka till jobbet. Jag är inte säker på om det vore för sent att ta körkort då men jag vet att det skulle innebära en större ansträngning att ta körkort när ens privatliv lagt i en högre växel och dagarna susar förbi som vägmarkeringarna ute på E18.
 
Min inställning till att ta körkort är således den klassiska: det är nu eller aldrig. Och om jag får välja mellan dessa alternativ föredrar jag helt klart ”nu” framför ”aldrig”.
 
Vägen till mitt körkort kommer att gå via Lundby Trafikskola, där jag under tre veckor kommer att genomgå en intensivkurs med min duktiga trafikskollärare Malin för att förhoppningsvis ha mitt körkort i handen mot slutet av månaden. Under den här perioden kommer jag att dokumentera min resa genom körkortsutbildningens olika faser på den här bloggen. Den kommer att berätta om mina första trevande brottningsmatcher med kopplingen på Västerås allra lugnaste parkeringar, om mina försök att ta mig helskinnad genom snurriga cirkulationsplatser och om mina senare äventyr ute på motorvägen. Den kommer också att berätta om hur jag nöter pannbenet mot teoriböckerna, om smarta sätt att testa sig själv och om hur jag hanterar pressen inför uppkörningen.
 
Den kommer att berätta om min väg till körkortet.
 
Nu kör vi.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-